Nyíregyháza hírei

2013.10.08. 15:08

Százak a nyíregyházi Nyírerdő Napon

Nyíregyháza - Százak választották az erdőt Nyíregyházán - szombaton rendezték meg a hatodik NYÍRERDŐ Napot a Sóstói Parkerdőben, az Erdei Tornapályánál.

Nyíregyháza - Százak választották az erdőt Nyíregyházán - szombaton rendezték meg a hatodik NYÍRERDŐ Napot a Sóstói Parkerdőben, az Erdei Tornapályánál. A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által működtetett Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola nemcsak a gyerekeket, hanem a családokat is változatos programokkal várta. Ismét sor került az erdei futóversenyekre: a kicsik és nagyok különböző távokat teljesítve kocogtak egyet az erdő legszebb részein, de természetesen a hagyományos Nyírerdő családi futás sem maradhatott el.

A legerősebbek a rönkhajító versenyen is kipróbálhatták magukat. A családi sorverseny nemcsak a résztvevőknek, hanem a nézőknek is vidám pillanatokat hozott. Lehetőség volt különféle erdei termékek kóstolására is, az E-misszió Egyesület pedig Erdőpásztor programját mutatta be. Kézműves foglalkozások, fakorong festés, madárgyűrűzés, lovaskocsizás - csak néhány a további rendezvények közül. Ebből az alkalomból került sor azoknak a vetélkedőknek az eredményhirdetésére is, amiket az erdei iskola hirdetett meg a nyíregyházi óvodások és diákok számára.

Fellépett a Dió Trió valamint a Borzalom zenekar, és „Dömdödöm, Dől a fa” címmel meghallgathatták az érdeklődők a Mandala dalszínház előadását is. A Nyírerdő Nap a XVII. Erdők Hete országos programsorozathoz kapcsolódott, amelynek jelmondata: „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” – foglalta össze a napot Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

A Kiből lesz erdész? erdőismereti akadályverseny eredményei:

1. Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola (Lukács Eszter, Tamás Adél, Uhrin Eszter - felkészítő pedagógus: Némethné Pétervári Judit)

2. Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény (Hollik Gellért, Mészáros Kristóf, Rácz Péter - felkészítő pedagógus: Székelyföldiné Baksa Katalin)

3. Bem József Általános Iskola (Habdák Dominik, Szabó Krisztián, Varga Zsolt - felkészítő pedagógus: Tóth Zoltánné)

Az „Erdei barangolások” rajzpályázat díjazottjai:

Óvodások

1. Béres Alexandra (Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézmény)

2. Vitéz Karina (Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézmény)

3. Tiszai Kíra (Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézmény)

Különdíj: Gosztonyi Dorina (Gyermekek Háza Déli Óvoda Virág Utcai Tagintézmény)

Alsó tagozatosok:

1. Kovács Hanna (Jókai Mór Református Általános Iskola)

2. Helebrand Emese (Jókai Mór Református Általános Iskola)

3. Gégény Boglárka (Jókai Mór Református Általános Iskola)

Különdíj: Kósa Ákos (Jókai Mór Református Általános Iskola)

Az „Erdei barangolások” versíró pályázat díjazottjai:

1. Zomborszki Kata (Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézmény)

2. Kiss Johanna (Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola)

3. Györki Fanni (Bem József Általános Iskola)

4. Különdíjas: Dankó Gréta (Kodály Zoltán Általános Iskola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!