Nyíregyháza hírei

2013.11.07. 11:01

Teljesül végre az Ibolya utcaiak vágya

Nyíregyháza - Hamarosan új utat kapnak az itt lakók, aminek mindenki örül, de több kérdés is felmerült.

Nyíregyháza - Hamarosan új utat kapnak az itt lakók, aminek mindenki örül, de több kérdés is felmerült.

„Nagyon örülünk, hogy megkezdték az Ibolya utca aszfaltozási munkálatainak előkészítését, azonban ez igen komoly fennakadást fog okozni a Szegfű utcáról lekanyarodó átmenőforgalomnak. A reggeli és a délutáni csúcsforgalmat kikerülve ugyanis sokan itt rövidítették le a lámpás várakozási idő hosszát, „ami a csövön kifér” stílusban száguldoztak át az utcánkon” – írta szerkesztőségünknek eljuttatott levelében egy olvasónk.

„Felmerült a kérdés: mivel itt található a Ligeti Óvoda és sok kisgyerekes család lakik az utcában, hogy ha a jó minőségű út elkészül, mi lesz az ismét visszatérő átmenő forgalommal? Az autósoknak nem számít a sebesség, az út végén lévő stoptábla (ott igen sok gázolásos baleset fordult elő a figyelmetlenségek és a gyorshajtás miatt). Arra lennénk kíváncsiak, hogy lesz-e egyirányúsítás? Esetleg jó megoldás lenne: 2-3 fekvőrendőr kihelyezése a száguldozókkal szemben. Az illetékesek vajon milyen megoldást találnak ki a forgalom lassítására? – tette fel kérdését olvasónk.

Szabó Edina, a NyírVV Kft. sajtószóvivője reagált olvasónk levelére:

Később vizsgálják a kérdést

„Tudjuk, a város számos pontján sokan cserélnének most az utca lakóival, ezért az idén megkezdett munkát a továbbiakban is folytatjuk. A városlakó jogosnak tűnő felvetése azonban csak az út átadását követően, a forgalmi adatok birtokában vizsgálható meg. A fekvőrendőrök elhelyezése rendkívüli körültekintést igényel, hiszen akinek az ablaka alá kerülne a forgalomlassító, biztosan nem értene egyet utcabelijének kérésével. Ezért a forgalmi adatokon és tapasztalatokon túl az utcában élők véleményét is figyelembe vesszük majd a forgalmi rend végleges kialakításánál.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!