Nyíregyháza hírei

2014.01.17. 11:32

Milliárdok foglalkoztatásra

Nyíregyháza - A kormány határozott célja a foglalkoztatás bővítése és a munkanélküliség mérséklése.

Nyíregyháza - A kormány határozott célja a foglalkoztatás bővítése és a munkanélküliség mérséklése. – A tavalyi esztendőben is az egyik legjobban pályázó megyék közt voltunk – mondta dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár azon a Megyeházán megrendezett munkáltatói fórumon, melyen a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatának részleteit ismertették.

A fórum előtti sajtótájékoztatón elhangzott: a program a mikro-, kis- és középvállalkozásokra koncentrál, hiszen ezek foglalkoztatják a magyar versenyszférában dolgozók hetven százalékát. Dr. Czomba Sándor megjegyezte: a keret idén 13 milliárd forint lesz, a pályázati feltételek gyakorlatilag megegyeznek a tavalyival. – Magyarországon bejegyzett vállalkozások pályázhatnak létszámbővítésre és eszközbeszerzésre, előbbi esetben kettő, utóbbi esetében pedig három évre kell kötelezettséget vállalni. Bízom abban, hogy ezzel a programunkkal 6500 új munkahelyet teremtünk hazánkban – így az államtitkár.

További részleteket lapunk január 18-i számában és a www.kelet.hu oldalon olvashatnak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!