Nyíregyháza hírei

2014.03.19. 17:33

Nem kell már Debrecenbe menni

Nyíregyháza - Szolgáltató irodát nyitott az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (ÉARFÜ) Nyíregyházán, így a hazai és uniós pályázatokban résztvevő önkormányzatoknak, szervezeteknek és vállalkozásoknak már nem kell Debrecenbe menniük, ha ügyet akarnak intézni.

Nyíregyháza - Szolgáltató irodát nyitott az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (ÉARFÜ) Nyíregyházán, így a hazai és uniós pályázatokban résztvevő önkormányzatoknak, szervezeteknek és vállalkozásoknak már nem kell Debrecenbe menniük, ha ügyet akarnak intézni. Az iroda a megyeháza épületében kapott helyet, jelenleg négy szakember várja a hozzájuk fordulókat. Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a szerdai átadáson azt mondta, az iroda munkatársai egyrészt a 2007–2013-as időszak pályázataival kapcsolatos teendőket látják el, de a területi operatív programokkal, és a területfejlesztési feladatokkal is foglalkoznak majd.

Mező Ferenc, az ÉARFÜ ügyvezetője azt mondta, nemcsak a projektek magas száma, de a pályázati összegek nagysága is indokolttá tette, hogy a mindennapi ügyintézés helyben történjen.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a projektek száma 853, a kötelezettség pedig 123 milliárd forintnyi, míg Nyíregyháza 145 projekttel és 22 milliárd forinttal érintett. Nincs még minden forrás kifizetve, ami azt jelenti, hogy lesznek még problémák és elintézendő ügyek – mondta Mező Ferenc és hozzátette: a kedvezményezetteknek nagy könnyebbséget jelent, hogy az ügyeiket helyben intézhetik.

Megtudtuk: az iroda dolgozói több éves tapasztalattal rendelkeznek, van közöttük pénzügyi, illetve műszaki szakterületen jártas munkatárs, de egy vállalkozás-fejlesztéssel és egy turizmussal foglalkozó szakember is várja az irodához fordulókat. Nemcsak Nyíregyházán nyílt szolgáltató iroda, hanem Szolnokon is, a cél pedig ott is ugyanaz: megkönnyíteni a pályázók ügyintézését, helyben segíteni a problémáikon. Tóth Attila, a Hajdu-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke a szerdai átadást követő sajtótájékoztatón azt mondta, az adott megyékben átláthatóbbak a futó projektek, azzal, hogy megnyíltak az irodák, hatékonyabban fog működni a rendszer. A helyi ügyeket helyben kell kezelni – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!