Nyíregyháza hírei

2014.04.09. 12:55

A Dunán táncol a Nyírség

Nyíregyháza - Dr. Kovács Ferenc újabb szavazásra buzdít: szombaton a középdöntőben lép színpadra a 40 éves táncegyüttes.

Nyíregyháza - Dr. Kovács Ferenc újabb szavazásra buzdít: szombaton a középdöntőben lép színpadra a 40 éves táncegyüttes.

Szombat este öt perccel fél hét után kezdődik a Duna Televízióban a Fölszállott a páva második középdöntője. Nyíregyháza polgármestere nem köntörfalazott, kerek perec kijelentette: szeretné, ha szombat este szavaznának a Nyírségre.

– Egyetemistaként jártam néptáncpróbára, tehát tudom, hogy mivel jár ez a szenvedély. Gratulálok a 40 éves Nyírség Táncegyüttesnek, hiszen már az is szép eredmény, hogy ország-világ láthatja őket. Láttam az elődöntőt, tetszett a produkciójuk. Bízom benne, hogy sokan szavaznak rájuk – adott hangot reményének dr. Kovács Ferenc. A városvezető után Demarcsek György, a táncegyüttes ikonja kapott szót:

– Várjuk a támogató voksokat, de nem biztos, hogy szükség lesz rá – jelentette ki. – Ha ugyanis a szakmai zsűri továbbjuttat, akkor az egy kész helyzet. Amennyiben viszont a közönség dönt a sorsunkról, elkel a segítség. A 12. produkciót követően lehet szavazni az élő adás ideje alatt a műsorvezető jelzésétől számítva 15 percig. Egy telefonszámról maximum 20 érvényes SMS küldhető. A Nyírség Táncegyüttesnek a 14-es a kódja, amit a +36 20 (vagy 30 vagy 70) 4422999-es nem emelt díjas számra érdemes elküldeni. A héten a középdöntős produkciót gyakoroltuk, ugyanakkor intenzíven készültünk a döntőre, hiszen egyébként kevés lenne az a néhány nap, ha úgy adódna... – mosolyodott el Demarcsek György.

– Nem pusztán a várost, hanem a megyét is képviseljük, hiszen van például ajaki és nagyecsedi táncosunk – újságolta Kácsor István művészeti vezető, koreográfus. – Az elődöntőben a bokortanyák tirpák táncanyagát vittük a speciális, 8 méteres körszínpadra. Ezúttal Nádasmenti hangulatok címmel kalotaszegi tánccal készülünk, amit eredeti, mérai népviseletben adunk elő négy és fél percben. Fontosnak tartjuk a helyi értékek bemutatását, megőrzését. Szombaton 18.35 órakor kezdődik a középdöntő, és mi leszünk a második fellépők. Reméljük, produkciónk ismét elnyeri a szakmai zsűri és közönség tetszését.

KM-LTL

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!