Nyíregyháza hírei

2014.04.23. 08:18

A Ferenc körútig kígyózott a kocsisor

Nyíregyháza - Kegyeibe fogadta az időjárás a húsvétkor Sóstóra látogatókat. Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója boldogan nyugtázta, hogy közel 20 ezren keresték fel őket, ahol jelesre vizsgázott a vadonatúj fókalelátó is.

Nyíregyháza - Kegyeibe fogadta az időjárás a húsvétkor Sóstóra látogatókat. Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója boldogan nyugtázta, hogy közel 20 ezren keresték fel őket, ahol jelesre vizsgázott a vadonatúj fókalelátó is. Amikor a természet felülírta a meteorológiai előrejelzést, prognosztizálni lehetett a húsvéti csúcsot. Az eső helyett a cirógató napsugár dominált, ami kellő csáb­erőt jelentett tízezreknek. Az otthoni, kerti pihenéstől a wellnessen át a családi kirándulásig színes volt a paletta.

Azt ezúttal ecsetelhetjük, hogy a festői környezetben elterülő sóstói helyek mágnesként vonzották a látogatókat.

– Még szerencse, hogy mi nyitásra érkeztünk. Sokan gondolkoztak hasonlóképpen, mi évek óta ezt a lehetőséget választjuk. Akkor viszonylag kevesen kerekednek fel, kényelmesen csak később indulnak el. Szerintem jobban jártunk így – idézte fel a hétfői élményt Vonza András, aki famíliájával kereste fel a Nyíregyházi Állatparkot. Tavaly kellemetlen volt a klíma, mégis bevállalták a sétát, az idén kárpótolta őket a természet.

Kegyes volt az idő

– Mi tagadás, nagyon elégedettek vagyunk, hiszen közel 20 ezren kerestek fel bennünket. Az időjárás kegyes volt hozzánk, rekord közeli látogatói létszámot regisztrálhattunk – összegzett Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. – Az előző három esztendőben csak álmodozhattunk hasonló időről, most végre a régi fényében pompázhatott húsvétkor a folyamatosan fejlődő létesítményünk. Tavaly hetedennyien jártak nálunk ilyentájt. A vadonatúj fókalelátó zsúfolásig megtelt, a fókashow óriási sikert aratott. Hősiesen helyt álltak a rend­őrök és a közteresek, hiszen rengetegen szerettek volna bejutni, ehhez pedig végtelen türelemre volt szükség a befogadóképesség végessége miatt. Készülünk a következő napokra is, biztos vagyok abban, hogy május elsején és az azt követő hosszú hétvégén is – jó idő esetén – sokan választják Sóstót, az idegenforgalom nyíregyházi fellegvárát. Tudom, a parkolóhelyekre óriási az igény, az illetékesek keresik a megoldást. Hétfőn napközben előfordult, hogy miközben kitehették volna a „telt ház” táblát Sóstón, a kígyózó kocsisor a felüljárón át nem pusztán a Tölgyesig, hanem egészen az Egészségügyi Főiskoláig, sőt, a Ferenc körútig nyúlt el. Merész vállalkozásnak tűnt beállni a sorba, hiszen az csak araszolva haladt előre. A hosszabb időre bedugult részeknél Szinyei Merse Pál Majálisát idéző piknikező családokat lehetett látni.

KM–LTL

További részletek a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország április 23-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!