Nyíregyháza hírei

2014.04.22. 16:19

A Föld egészségéért „pedáloztak” Nyíregyházán

Nyíregyháza - „A Földet nem nagyszüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Nyíregyháza - „A Földet nem nagyszüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” Ez a régi indián mondás környezetvédelmi mozgalmak, köztük a Föld Napja mozgalom legismertebb szlogenje, amelynek célja a fejlődés fenntarthatóvá tétele, a természeti környezet megóvása. Magyarország az elsők között, 1990-ben csatlakozott az immár világméretűvé vált kezdeményezéshez.

A megyeszékhely szívében, a Jókai téri bevásárlóközpont előtt a Föld Napja rendezvény április 22–én összekapcsolódott Nyíregyháza Kerékpár Ünnepével, így a klímavédelem, a levegőszennyezés és az energiahatékonyság mellett főszerepet kapott a környezetbarát (és szabályszerű) közlekedés és a kerékpározás népszerűsítése is.

A szervezők egyaránt igyekeztek megszólítani a fiatalokat és a felnőtteket is. Biciklisek sokasága nevezett a kerékpáros ügyességi versenyekre, aki kitöltötte a közlekedési szokásait felmérő kérdőívet, fényvisszaverő pántot, lámpa szettet vagy éppen csengőt kapott ajándékba. Amíg a legkisebbek a Jégkocka akció során felépített szalmabála-ház meszelt falainak kifestésével töltötték az időt, illetve hulladékból összeállított játékos foglalkoztatókban időztek, az információs sátorban ingyenes, ám annál tartalmasabb kiadványokkal, háztartási, kertészkedési és közlekedési tanácsadással, valamint érdekes előadásokkal várták a szülőket, nagyszülőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!