Nyíregyháza hírei

2014.04.30. 15:35

A Hírvadászok vitték haza a Ladik trófeát!

Nyíregyháza -  Tudásukat és kreativitásukat egyaránt latba vetették a diákok a Ladik megyei döntőjén.

Nyíregyháza -  Tudásukat és kreativitásukat egyaránt latba vetették a diákok a Ladik megyei döntőjén.

Öt felkészült, 5 tagú általános iskolás csapat mérte össze tudását a Kelet-Magyarország által immár 8. alkalommal meghirdetett „Lapot a diákoknak” megyei döntőjében április 30-án délelőtt. A szellemi tudáspróbának ezúttal a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár adott otthont.

Miután a diákok magukra öltötték a Ladikos egyenpólókat, elkezdődött a játékos küzdelem a pontokért. A médiavetélkedőn olyan feladatok vártak a lelkes és felkészült csapattagokra, mint például kreatív bemutatkozás, sajtóműfaj-vadászat, cikkírás, apróhirdetés és képaláírás készítése, sajtótájékoztató, valamint villáminterjú.

Az egyes csapatok ötletes, humorral fűszerezett bemutatkozása után egy-egy jegyzetre, hírcsokorra, illetve tudósításra kellett „vadászniuk” az aznapi Keletben. Ezután 10 mondatos cikket kreáltak kényes és érdekes témákban: cikis szülők; ki vagy mi számít menőnek a suliban; az internet veszélyei; bulizás: alkohollal vagy nélküle?; első szerelem, első csók. A tűzpiros pólóban versengő Hírvadászoknak a „csókos” fogalmazvány jutott. Az apáczais lányok nem pirultak bele a témába, frappáns gondolatcsokruktól tátva maradt a zsűri szája!

Mindenki nyert, és egy győzött

„Használt osztálynapló eladó” - ebben a témában igen érdekes apróhirdetések születettek, valamennyi csapatnak sikerült áruba bocsátania a kincset érő, csupa ötöst tartalmazó képzeletbeli dokumentumot. Ügyesen boldogultak a fiatal tollforgatók a különféle képaláírások elkészítésével is. A sajtótájékoztatós feladat a diákok memóriát tette próbára, még a közismert emberekkel készítendő villáminterjúk során (Kiss Ádám, Alföldi Róbert, Barack Obama, Lilu, Majka) tájékozottságukat és szakmai rátermettségüket kellett bizonyítaniuk.

A zsűri folyamatosan értékelte a teljesítményeket, végül összesítette a pontszámokat, és kihirdette: a tanulságos médiavetélkedőnek mindenki nyertese volt, a győztese azonban az apáczais Hírvadászok lettek. – Minden csapat kitett magáért, nekik és a felkészítő tanároknak is kijár a dicséret, az elismerés – mondta dr. Bihari Albertné zsűrielnök, miután révbe ért a Ladik.

KM-PI

A megyei döntő végeredménye:

1. helyezett: Hírvadászok – Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola és AMI, Nyíregyháza (73 pont, piros pólóban)

Csapattagok: Szabó Hanna, Ilosvai Bianka, Drágár Dominika, Vadászi Barbara Cintia, Galambos Zsófia; felkészítő tanár: Huszár János

2. helyezett: Bem’ S Best – Nyíregyházi Bem József Általános Iskola (70,5 pont, citromsárga pólóban)

Csapattagok: Csatáry Ádám, Nagy Franciska, Mészáros László, Teremi Tamás, Tóth Dorottya; felkészítő tanár: Buda Barnáné

3. helyezett: Suttogók – Maróthy János Általános Iskola, Rozsály (65,5 pont, narancssárga pólóban)

Csapattagok: Huszti Dóra Anna, Oláh Anna Fanni, Sebestyén Bianka, Seres Tamara, Ignácz Csilla; felkészítő tanár: Lengyel Anikó

4. helyezett: Aranyos Aktakukacok – Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (65 pont, világoskék pólóban)

Csapattagok: Gulácsi Dóra, Hadobás Hedvig, Pájer Kata, Szabó Dorka, Varga Vivien; felkészítő tanár: Domokos Andrea

5. helyezett: Arany Qpakos Qka Kóla – Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (62,5 pont, sötétkék pólóban)

Csapattagok: Fekete Fruzsina, Gócza Ádám, Koncz Réka, Lovász Gergő, Mányik Molli; felkészítő tanár: Domokos Andrea

Zsűri: Dr. Bihari Albertné főkönyvtáros, gyermekrészleg-vezető (Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár), Tóth Gabriella tű. százados (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság), Palicz István újságíró (Kelet-Magyarország)

Moderátor: Száraz Ancsa újságíró-szerkesztő (Kelet-Magyarország)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!