Nyíregyháza hírei

2014.04.10. 12:33

A holokauszt áldozataira emlékeztek a múzeumban

Nyíregyháza - A Magyar Holokauszt Emlékév 2014 Civil Alap keretében kétnapos program kezdődött csütörtökön Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A Magyar Holokauszt Emlékév 2014 Civil Alap keretében kétnapos program kezdődött csütörtökön Nyíregyházán. Délelőtt a Pedagógiai intézetben középiskolai tanároknak szerveztek szakmai továbbképzést. Délután a Jósa András Múzeumban nyílt kiállítás, ahol úgyszintén a holokauszt áldozataira emlékeztek. Az együttműködő partnerek: Jósa András Múzeum, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai és Képzési Intézet, Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Gyülekezet, Nyíregyházi Zsidó Hitközség. A pénteki nap aktualitása: hetven éve, 1944-ben ezen a napon rendelték el a Nyíregyházán élő zsidók összeírását, melynek eredményeként április 16-án kezdték meg a zsidók gettóba hurcolását. Április 11-én 9-13 óráig a múzeumban emlékkonferenciát tartanak hét előadó részvételével.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!