Nyíregyháza hírei

2014.04.14. 07:39

Akcióban az "abc-felügyelők"

Nyíregyháza - Többes árfeltüntetés esetén a pénztárnál az alacsonyabb árat kell kifizetnie a vásárlónak.

Nyíregyháza - Többes árfeltüntetés esetén a pénztárnál az alacsonyabb árat kell kifizetnie a vásárlónak.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az idei évben is fokozott figyelmet fordít arra, hogy a húsvéti ünnepeket megelőző bevásárlások idején a vásárlók anyagilag és áruminőség tekintetében is biztonságban érezzék magukat.

Kovács Márta, az NFH Stratégiai Kabinet munkatársa elmondta: elsősorban a megtévesztések és a vásárlói megkárosítások kiszűrése az ellenőrző hatóság célja. – Az üzletekben lévő, húsvétra szánt termékek között válogatva, az ünnepi akciókkal élve is fontos, hogy a fogyasztók körültekintően, valóban „tudatos fogyasztóként” járjanak el – figyelmeztetett a szakember, majd elárulta: a hatóság több területen is fokozott ellenőrzéseket végez.

A vásárlók megtévesztésére, megkárosítására irányuló kereskedelmi gyakorlatok kiszűrésekor a felügyelők azt vizsgálják, hogy a pénztárnál az egyes termékeket azon az áron értékesítik-e, amelyet az árcímkén vagy a polccímkén feltüntettek. Amennyiben többes árfeltüntetést észlelnek, próbavásárlással ellenőrzik, hogy a pénztárnál az alacsonyabb áron számítják-e fel a terméket.

A cikk folytatása: a KM április 14-ei számában és a kelet.hu-n

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!