Nyíregyháza hírei

2014.04.16. 15:23

Alkatrészeikre bontották és Ukrajnába vitték

Nyíregyháza - A rendőrség 34 nagy értékű lopott gépkocsit azonosított egy nyíregyházi telephelyen.

Nyíregyháza - A rendőrség 34 nagy értékű lopott gépkocsit azonosított egy nyíregyházi telephelyen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. február 27-én lopás bűntett és orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást hat ukrán és két magyar állampolgár ellen. A nyomozás adatai szerint a társaság Ausztriából, Olaszországból és Szlovákiából tulajdonított el nagy értékű gépkocsikat, amelyeket aztán egy nyíregyházi telephelyen szétszereltek és az alkatrészeket Ukrajnában értékesítették.

A rendőrség a nyíregyházi telephelyen talált gépkocsi alkatrészek alapján összesen harmincnégy lopott gépkocsit azonosított. Két járművet még útközben az M3-as autópályán igazoltattak a járőrök. Azokról is kiderült, hogy Szlovákiából lopták és szintén Ukrajna volt a célállomás.

A nyomozók a nyolc gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A gyanúsítottak közül öt ukrán állampolgár volt a nyomozás teljes időtartama alatt előzetes letartóztatásban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben a nyomozást a napokban befejezte és vádemelési javaslattal megküldte a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!