Nyíregyháza hírei

2014.04.24. 17:09

Alkossunk várost – kerteket alakítanak ki a Huszár telepen

Nyíregyháza MJV önkormányzatának támogatásával 30 kertet kerítenek körül a Huszár telepen, hogy az ott élők a családok számára zöldséget termeszthessenek.

Nyíregyháza MJV önkormányzatának támogatásával 30 kertet kerítenek körül a Huszár telepen, hogy az ott élők a családok számára zöldséget termeszthessenek. Török László, az „Alkossunk Várost” kuratóriumának elnöke ismertette a mini projektet, amellyel a Huszár telep város rehabilitációját több lépcsős rendszerben valósítják meg. Jogok és kötelezettségek alapján decemberben már ruhát és tűzifát osztottak, ekkor merült fel a normális kerítésekre az igény. Ebben most tették meg az első lépéseket.

A továbbiakban termőföldet, palántákat és kerti szerszámokat hoznak, cserébe azt várják el, hogy a kerteket gondozzák. Így lesz a családoknak paradicsom, paprika, burgonya, ami az élelmezésben költség megtakarításként érezhető. 30 család kertjét rendbe hozzák, ez városképileg is hasznos. A roma integrációban a nők és a gyermekek helyzetével részben így lehet foglalkozni, részben pedig a mesélő édesanyák program keretében. Az itteni nemzetiségi önkormányzattal összefogva meséskönyvet adnak, mentorokat adnak, de kérik, hogy a foglalkozásokon minden alkalommal vegyenek részt a jelentkezők, az élményeket olvasónaplóban rögzítsék, rajzolják le.

A program nem kampány, hanem folyamatos mentorálással, napi szinten beszélgetve adj támogatást a családoknak. Kis lépéseken keresztül vezet az út a sikerhez, de a telep nem olyan nagy, hogy ne lehetne eredményes a kezdeményezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!