Nyíregyháza hírei

2014.04.23. 11:21

Az elmúlt évben romlott a baleseti statisztikánk

Nyíregyháza - A megyében 2013-ban összesen 853 olyan baleset történt, melynek súlyosabb lett a kimenetele.

Nyíregyháza - A megyében 2013-ban összesen 853 olyan baleset történt, melynek súlyosabb lett a kimenetele.

„A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. Emellett szükséges az is, hogy a közlekedés résztvevői előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben.”

Ezekkel a sorokkal kezdődik a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, közismertebb nevén a KRESZ, melynek szigorú betartásával számottevően kevesebb baleset történne hazánk közútjain. Mindamellett az utóbbi években jelentősen csökkent a közlekedési balesetek és az azokban elhunyt vagy megsérült személyek száma is. Ehhez többek között hozzájárult a fokozottabb rendőri jelenlét és közúti ellenőrzés, a szigorúbb büntetések visszatartó ereje, valamint a közlekedési kultúra javulása, az út–jármű–ember–környezet egységének harmonikus fejlődése is.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közútjain – már az országos trendet megelőzően – 2005-től javult a baleseti statisztika. 2013-ban a 2004. évi adatokhoz képest harmadával csökkent az esetek száma, az azokban meghalt, megsérült személyeké pedig több mint négytizedével lett kevesebb – tájékoztatta lapunkat Dobány Zoltán, a Központi Statisztikai Hivatal Debreceni főosztályának elemző statisztikusa.

KM

További részletek a www.kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország április 23-ai számában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!