Nyíregyháza hírei

2014.04.03. 11:56

Az ezredik Babakötvény

Nyíregyháza - A Magyar Államkincstár kiemelt feladatairól tájékoztatta a sajtó képviselőit Nyíregyházán a szervezet elnöke, dr. Dancsó József, aki egy örömteli eseményre érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságra.

Nyíregyháza - A Magyar Államkincstár kiemelt feladatairól tájékoztatta a sajtó képviselőit Nyíregyházán a szervezet elnöke, dr. Dancsó József, aki egy örömteli eseményre érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságra. A megújult Babakötvény tavaly decemberi bevezetése óta ugyanis a megyében nagyon sok számlát nyitottak a családok, az ezrediket éppen csütörtökön. A nyíregyházi Pápai Viktor szüleinek a kincstár elnöke is gratulált, és elmondta, a Start-értékpapírszámlák állománya országosan már meghaladja a négymilliárd forintot.

Az államkötvények sikeréről is beszélt, és a kampányfinanszírozással összefüggő feladataikat is részletezte. Ez utóbbi részeként a kincstár nyilvántartást vezet a finanszírozási támogatásokról, megállapodást kötöttek a kedvezményezettekkel, kincstári kártyát bocsátottak ki és utalták a támogatásokat. A szervezetnek fontos szerepe lesz az ellenőrzésben is, és figyelik majd a visszafizetéseket is – tette hozzá. Kassai László, a megyei igazgatóság igazgatója elmondta: a megyében 41 egyéni képviselőjelölttel kötöttek megállapodást az 1 millió forintos támogatásról, 43-an lemondtak erről az összegről a pártjuk javára, 27-en pedig, bár regisztrálta őket a választási bizottság, nem jelentek meg náluk.

Elhangzott: a kincstár a családtámogatási rendszer működtetésén keresztül 900 ezer emberrel áll kapcsolatban, az illetményszámfejtés révén ugyanennyien kapják a kincstáron keresztül a fizetésüket. Nagy feladatot rótt és ró a szervezetre az állami adósságkonszolidáció, és az önkormányzatokkal való folyamatos kapcsolattartás, a helyhatóságok ugyanis a kincstáron keresztül jutnak hozzá a normatív állami támogatásokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!