Nyíregyháza hírei

2014.04.16. 16:00

Bujtosi: álmaink csarnoka

Nyíregyháza - Jövő februárra, 2.1 milliárd forintból kívül-belül megújul a megyeszékhely sportcsarnoka.

Nyíregyháza - Jövő februárra, 2.1 milliárd forintból kívül-belül megújul a megyeszékhely sportcsarnoka.

A tervek szerint jövő ilyenkor már egy kívülről-belülről felújított, régi önmagára talán csak a három kupolájában emlékeztető létesítményben játszhatják meccseiket a nyíregyházi csapatok, szervezhetik eseményeiket a programszervezők. A Bujtosi Szabadidőcsarnok ugyanis a központi, kormányzati költségvetés terhére, mintegy 2.1 milliárd forintból megújul. Miután a tervtanács is áldását adta a munkálatokra, szerdán bejelentették a részleteket az illetékesek.

– Miután a város tulajdonába került a létesítmény, tavaly novemberre elkészültünk a parkettacserével, amelynek kilencvenmilliós költségét hetven százalékban a társasági nyereségadós hozzájárulásból, harminc százalékban önerőből fedeztük – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – A legfontosabb és legnagyobb volumenű munka most következik, ennek három üteme lesz. Az elsővel, vagyis a teljes külső és energetikai felújítással szeptember 30-ig kell végeznünk, a második és harmadik ütem pedig 2015. február 28-ig készül el, addigra teljesen megszépül a létesítmény.

A külső munkálatok éppen akkor fejeződnek tehát be, amikor kezdődik a teremsportágak idénye. Elképzelhető, hogy a 2014-2015-ös bajnoki évben egyetlen, amúgy a bujtosi csarnokban szereplő csapat sem játszhat majd a létesítményben?

– A kivitelezés és a közbeszerzés kiírása után a nyáron kezdődhetnek a munkálatok – vette át a szót Kósa Árpád, a Nyírsuli Kft. ügyvezetője, azon belül a bujtosi csarnok igazgatója. – Az itt játszó csapatok mostani szezonját nem érintik majd a munkálatok, a következővel kapcsolatosan pedig folyamatosan egyeztetünk az illetékesekkel, mint ahogy már most is folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy a küzdőtér mikor lesz alkalmas arra, hogy mérkőzéseket lehessen rajta játszani. Az látszik, hogy minden csapatnak szükséges lesz egy B variációra, hogy az ősszel és a télen hol játszanak majd. A határidők nagyon feszesek, de bízunk a leendő kivtelező jóvoltából nem lesznek váratlan események. Nyugodtan mondhatom, olyan sport- és rendezvényközpont valósul meg Nyíregyházán, amelyet most még csak álmainkban tudunk elképzelni.

Bővebben a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. április 17-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!