Nyíregyháza hírei

2014.04.14. 12:23

Dr. Fülöp Erik sajtótájékoztatója | Átfogó cselekvési terv Tiszavasváriban

Nyíregyháza - Februárban fogadta el a tiszavasvári önkormányzat azt az átfogó cselekvési tervet, melynek célja a romák beilleszkedésének elősegítése a többségi társadalomba.

Nyíregyháza - Februárban fogadta el a tiszavasvári önkormányzat azt az átfogó cselekvési tervet, melynek célja a romák beilleszkedésének elősegítése a többségi társadalomba. Ennek volt az első lépése az április 12-ei Tisztulj telep! szemétgyűjtési akció, melynek keretében helyhatósági és civil összefogással tisztították meg a közterületeket. A cselekvési terv olyan, mindenki számára elfogadható pontokat tartalmaz, mint a tisztálkodási szokások optimalizálása, az oktatás, a szocializáció és beilleszkedés előremozdítása.

– Ehhez Forgács István független romaügyi szakértő segítségét kértük, aki segíti a párbeszédet a változni és változtatni akaró és tudó cigány emberekkel – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján dr. Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere. Azoktól, akik nem tartják rendben a portájukat, megvonhatják az állami és önkormányzati támogatásokat, és kizárhatják őket a közmunkaprogramból.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!