Nyíregyháza hírei

2014.04.23. 09:16

Éjjel indulnak a permetezők

Nyíregyháza - Az enyhe tél nem tizedelte meg a rovarállományt.

Nyíregyháza - Az enyhe tél nem tizedelte meg a rovarállományt.

– A NYÍRVV Kft. kombinált vegyszeres permetezést végeztet a város turisztikai-, sport- és kulturális szempontból fontos közterületein (Bujtosi városliget, Örökösföld füves területei, Jósaváros Robinson-domb, erdei sétálóutak, Ózon panzió és Csalóköz, Sóstófürdő füves, ligetes területei, illetve a tópartok) – tájékoztatott Szabó Edina sajtóreferens. – A permetezés a növényi vegetáció védelmén kívül hatékonyan riasztja és gyéríti a kellemetlen szúró-csípő rovarokat, illetve a növényzetet károsító kártevőket.

A védekezést indokolja, hogy a rendkívül enyhe tél során a rovarállomány nagy egyedszámú maradt, az áprilisban várható felmelegedés miatt pedig a fajok tömeges megjelenésére kell számítani.

A permetezéseket a Tréner Kft. az éjszakai órákban (23–05 óra között), méhkímélő technológiával végzi, így a túrázókat, sportolni vágyókat sem zavarja. Az alkalmazott növényvédő szerek emberre és melegvérű állatokra nem veszélyesek, ennek ellenére az érintett zöld területeken a legeltetést és takarmánygyűjtést nem javasolják.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!