Nyíregyháza hírei

2014.04.23. 14:16

Részeg szemüveggel más

Nyíregyháza - Szerdán Nyíregyházán fékezett le a Magyar Autóklub Biztonságosan közlekedni egy életúton elnevezésű road show-ja.

Nyíregyháza - Szerdán Nyíregyházán fékezett le a Magyar Autóklub Biztonságosan közlekedni egy életúton elnevezésű road show-ja. Olykor kilátástalan helyzetbe kerülnek a fiatalok. Többek között ezt is szimulálták csütörtökön a Tesco parkolójánál, ahol a Magyar Autóklub „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű programját rendezték meg. A kilátástalanságot egy speciális, úgynevezett részeg szemüveg idézte elő, amivel azt imitálhatták, hogy mennyire más ittasan közlekedni. Intő jelből volt példa bőven: a közlekedésbiztonsági road show 2006 óta járja az országot.

– Évente közel 30 városba jutunk el. Az elsődleges célcsoportot a 6-18 éves fiatalok jelentik. A cél az, hogy megismerjék a gyerek (és természetesen a felnőttek és a családok) a KRESZ szabályait, amelynek ismerete elengedhetetlen a közutakon. A diákok a legkiszolgáltatottabbak a közutakon és azok mentén gyalogosként és kerékpárosként – említette Timkó Attila, a Magyar Autóklub menedzsere. Az elméleti előadás után előkerültek a bringák, és a drótszamarak segítségével kerékpáros ügyességi próbát tehettek. Aztán lehetőségük nyílt autóba ülve fékezniük a parkolóban kialakított pályán, ahol felbecsülhették a féktávolságot. Tanulságos volt – nem sok sikerrel tették. A saját bőrükön tapasztalhatták, hogy milyen helyzeteket (re)produkálhat az élet.

További részletek a KELET.HU-n és a csütörtöki Kelet-Magyarországban.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!