Nyíregyháza hírei

2014.04.18. 10:07

Jim Carrey dublőre lenne

Nyíregyháza. Hetek óta tudjuk, hogy ebben az országban minden férfi ugyanazt akarja: megdönteni Hajnal Tímeát. Balázsnak dublőrként és kaszkadőrként egyaránt helyt kell állnia.

Nyíregyháza. Hetek óta tudjuk, hogy ebben az országban minden férfi ugyanazt akarja: megdönteni Hajnal Tímeát. Balázsnak dublőrként és kaszkadőrként egyaránt helyt kell állnia.

– Másodéves vagyok egy budapesti kaszkadőr suliban, és én voltam a dublőre Simon Kornélnak, a Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar film férfi főszereplőjének. Az volt a feladatom, hogy felmásszak egy kerítésre és átessek azon, miközben egy mobiltelefont próbálok visszaszerezni. Azért volt rám szükség, mert a forgatások alatt minden sérüléstől igyekeztek megvédeni a színészt, én pedig azt tanulom az iskolában, hogyan kell úgy leugrani vagy leesni akár több méter magasból, hogy ne történjen bajom – mesélte mosolyogva a 25 éves Tóth Balázs, aki a barátai szerint soha nem fért a bőrébe, így nem csoda, hogy ezt a szokatlan hivatást választotta.

A legjobb döntés

– Mióta az eszemet tudom, sportolok, ami nem is jön rosszul, amikor testben és lélekben egy-egy akcióra készülök. Sokáig nem tudtam, hogy mihez szeretnék kezdeni az életben, csak néhány éve körvonalazódott bennem, de azóta bebizonyosodott, hogy ez volt a legjobb döntés, amit csak meghozhattam.

– Van egy adatbázis, amiből a külsőnk és más tulajdonságaink alapján választhatnak ki minket. Nagyon fontos, hogy hasonlítsunk a színészre, akinek a helyébe lépünk. Ehhez a munkához az azonos öltözék mellett parókát kellett viselnem. A főnököm előzőleg elmondta, hogy mik a rendező elvárásai, így fel tudtam készülni – mondta el érdeklődésünkre a nyíregyházi fiú, aki azt is elárulta: a forgatások alatt gyakran tartózkodnak egy helyszínen azokkal a színészekkel, akik helyett vállalják a veszélyes feladatokat.

Balázs jelenleg is forgat, de titoktartási szerződés köti, nem beszélhet a készülő produkcióról, ezért a múltról faggattuk egy kicsit.

– Korábban szerepeltem egy magyar sorozatban, amiben verőlegényt kellett játszanom: kipattantam a kocsiból és keményen megfenyegettem az egyik főszereplőt. Korábban egy olasz autópálya reklámban is szerepeltem, de általában epizódszerepeket kapok. Leginkább a dublőrözést szeretem, ez viszont nem mindig arról szól, hogy veszélyes mutatványokat kell végrehajtanunk. Van, hogy csak ülünk egy buszon, bár a legutóbbi ilyen jelenetben szó szerint eltapostak minket, tehát a dublőr is megsérülhet. Azért is különleges munka, mert nincs két egyforma nap és feladat.

– Jó volna ausztrál vagy új-zélandi helyszíneken forgatni neves amerikai rendezőkkel... – sóhajtott Balázs, amikor az álmairól kérdeztük, s azt is megsúgta: legszívesebben Jim Carrey dublőre lenne, bár a színész egy kicsit alacsonyabb, mint ő.

További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!