Nyíregyháza hírei

2014.04.03. 13:38

Jobbik sajtótájékoztató

Nyíregyháza – Az elmúlt időszakban sok félrevezető kormánykommunikáció látott napvilágot a médiában a magyar államadósságról.

Nyíregyháza – Az elmúlt időszakban sok félrevezető kormánykommunikáció látott napvilágot a médiában a magyar államadósságról. A Jobbik fontosnak tartja, hogy ebben a kérdésben (is) tisztán lásson a társadalom – kezdte Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke. – Azzal, hogy megszabadultunk az IMF-hiteltől, hazánk még nem került ki az adósságcsapdából. Az IMF által diktált feltételeket továbbra is szolgaian teljesíti a regnáló kormány. Elszenvedtük a köztisztviselői és közalkalmazotti bérek befagyasztását, a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatát és visszaterelését a munka világába, a gyógyszerkassza megnyirbálását. Mindezek ellenére az államadósságunk tovább nőtt a „narancsuralom” alatt 21 százalékkal, azaz 4069 milliárd forinttal, ami egy magyar háztartásra, családra levetítve közel 1.000.000 Ft! A Jobbik időben felismerte: jelenlegi formájában sosem leszünk képesek kifizetni az államadósságot, csak a kamatterheit nyögjük, éppen ezért szorgalmazzuk a törlesztési megállapodás újratárgyalását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!