Nyíregyháza hírei

2014.04.25. 11:14

Jobbik-sajtótájékoztató

Nyíregyháza – Nem sérülhetnek a diákok jogai a tankönyvválasztás miatt! – hívta fel a figyelmet a tankönyvpiacon bekövetkezett változások esetleges következményére Seres Magdolna.

Nyíregyháza – Nem sérülhetnek a diákok jogai a tankönyvválasztás miatt! – hívta fel a figyelmet a tankönyvpiacon bekövetkezett változások esetleges következményére Seres Magdolna. A Jobbik megyei alelnöke kifejtette: a 2014/2015-ös tanév nyilvánosságra hozott könyvjegyzéke óriási felháborodást váltott ki a pedagógusok, a szülők és a társadalom körében is, történészek és társadalomtudósok (is) követelik a rendelet visszavonását. A pedagógusok nem kaptak bemutató példányokat, így nem ismerhetik és véleményezhetik azok tartalmát, mielőtt megrendelik azokat a szűkített tankönyv palettáról.

Az állami iskolák csak a KLIK-listából választhatnak ismeretlen tartalmú, minőségű és árú kiadványokat, ezzel sérülnek a diákok és a családok érdekei, jogai. – A Jobbik egyetért a tankönyvkínálat szűkítésével, de az ezzel kapcsolatos törvényalkotással, a végrehajtással, a tankönyvkiadás és -terjesztés államosításával, valamint a pedagógusok döntési jogosítványának ilyen mértékű csorbításával azonban nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!