Nyíregyháza hírei

2014.04.29. 11:50

Jobbik sajtótájékoztató

Nyíregyháza – A magyar termőföld védelmére a Fidesz a korábbi ígéretei ellenére semmit nem tett, noha május elsején lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma – mondta keddi sajtótájékoztatóján Szilágyi Péter, a Jobbik megyei alelnöke.

Nyíregyháza – A magyar termőföld védelmére a Fidesz a korábbi ígéretei ellenére semmit nem tett, noha május elsején lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma – mondta keddi sajtótájékoztatóján Szilágyi Péter, a Jobbik megyei alelnöke. Egyben bejelentette azt is, hogy pártja zöldszámot, e-mail címet és a legnagyobb közösségi portálon lévő elérhetőséget hoz létre, amelyen külföldiek földvásárlási szándékát lehet bejelenteni, s minden jelzést ki fognak vizsgálni.

– A Jobbik kiáll amellett, hogy a magyar termőföld csak magyar természetes személy, önkormányzat vagy az állam tulajdonában lehessen. Magyar pedig az, aki ebben az országban született és magyar az anyanyelve – hangsúlyozta a politikus és hozzátette: ugyan a Fidesz a képviselő-testületek által megválasztott tagokból álló helyi földbizottságok felállításában látja a spekuláció megállításának lehetőségét, de egyetlen ilyen bizottság sem jött létre, sőt, az új parlament alakuló ülése is csak május 6-án lesz, így elsejéig az erről szóló törvény sem jelenhet meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!