Nyíregyháza hírei

2014.04.25. 17:12

Kettős zumba-rekord született Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2014. április 25., péntek (MTI) - Az egy időben és egy helyen legnagyobb létszámban zumbázók csúcsa mellett a legnagyobb létszámú táncoktatás magyar rekordját is felállították a nyíregyháziak pénteken a Helló Nyíregyháza! című programsorozaton.

Nyíregyháza, 2014. április 25., péntek (MTI) - Az egy időben és egy helyen legnagyobb létszámban zumbázók csúcsa mellett a legnagyobb létszámú táncoktatás magyar rekordját is felállították a nyíregyháziak pénteken a Helló Nyíregyháza! című programsorozaton.

A táncoktatás évek óta hétszáz fővel volt bejegyezve a magyar rekordok könyvébe, a városi stadionban megrendezett eseményen résztvevő táncolók azonban több mint hatezren voltak - mondta el Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora az MTI-nek.

A korábbi egyszerre zumbázás csúcsát 1800 fővel Miskolc tartotta, de ez a csúcs is Nyíregyházát illeti meg ezentúl - tette hozzá. Sebestyén István tájékoztatása szerint a hivatalos rekord a tömeges tánc és táncoktatás kategóriákban hatezer ember, plusz-mínusz kétszáz fős pontossággal.

A nyiregyhaza.hu oldalon olvasható információk szerint a zumba rekordkísérletre csaknem 7 ezren regisztráltak, köztük a helyi általános iskolák diákjai és tanáraik is.

Ezzel a rekorddal tíz fölött van azoknak a bejegyzett magyar rekordoknak a száma, amely Nyíregyházához kapcsolódnak.

Az önkormányzat által szervezett Helló Nyíregyháza! - A mosoly napja című rendezvényen a köszöntéseket is számolják a szervezők. Tavaly több mint 9800 hellóval köszöntötték egymást a városlakók, ezt a számot ebben az évben akár túl is szárnyalhatják a nyíregyháziak. A köszöntésekért tallérok járnak, amelyet többek közt ajándékokra, arcfestésre és sétavonatozásra lehet beváltani a nap folyamán.

Az egész napos programsorozat keretében péntek délután a gyerekeket óriásbuborék-fújó játékkal, Lego-sarokkal, cukorágyúval, az idősebbeket a Takarékpalota előtt vásári forgataggal, iparművészeti bemutatóval várják. Lesz madárkiállítás, valamint virágvásár- és bemutató, majd színpadi produkciókat is láthat a közönség.

Késő délután a zenéé a főszerep a Kossuth téren: fellép a Vikár Sándor Zeneiskola csapata, a Borz-alom, valamint a Vasvári Pál Gimnázium zenei formációja, az Acoustic Silence. Koncertet ad a HoneyBeast, fellép a Street Dance School Hip-Hop Tánciskola, majd Kocsis Tibor, Zséda, valamint Éliás Gyula Jr. és zenekara szórakoztatja a özönséget.

A Helló Nyíregyháza! programot lézershow zárja a szabolcsi megyeszékhelyen.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!