Nyíregyháza hírei

2014.04.13. 13:37

Kollégisták öttusája a Bánkiban

Nyíregyháza - A Bánki Donát Műszaki Középiskola Kollégiumában idén is megrendezték a megye középfokú diákotthonainak sajátos öttusa versenyét.

Nyíregyháza - A Bánki Donát Műszaki Középiskola Kollégiumában idén is megrendezték a megye középfokú diákotthonainak sajátos öttusa versenyét.A versengésben nyolc megyei kollégium együttesei, illetve egyéni versenyzői vettek részt. A diákok öt versenyszámban, számonként 3-3 fős csapatokkal mérték össze tudásukat és ügyességüket.

A résztvevőket a megnyitó ünnepségen a házigazda kollégium vezetője, Lengyel Tibor köszöntötte, majd kezdetüket vették a hangulatos versengések. Négy versenyszámnak a középiskola létesítményei és udvara, míg a bowlingnak a Laguna étterem nyújtott otthont.

A több órás viadal végén díjazták a legjobban szerepelt csapatok mellett a kiemelkedő egyéni teljesítményeket is. Csapatban a bowlingban, az íjászatban és a sakkban a hazaiak szerezték meg az elsőséget, míg a lövészetben a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai, a történelmi kvízjátékban a Művészeti Középiskola kollégistái végeztek az élen.

A hazaiak mellett a határvárosi kollégium versenyzői is több számban szerepeltek kiemelkedően, mert a csapatban és egyéniben elért lövészeti elsőség mellett a kvízben a második, bowlingban és íjászatban pedig a harmadik helyet mondhatták magukénak.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!