Nyíregyháza hírei

2014.04.02. 19:14

Lezárt ügy: gumiabroncsba rejtették a kábítószert

Nyíregyháza - A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak külföldre akarták csempészni a kábítószert.

Nyíregyháza - A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak külföldre akarták csempészni a kábítószert.

A Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást D. József András 44 éves nyíregyházi lakos, B. Volodymyr 43 éves és G. Ivan 21 éves ukrán állampolgárok ellen.

A lezárt nyomozás adatai szerint a két külföldi férfi 2013. június 14-én 6,7 kg kábítószernek minősülő ipari mákőrleményt vásárolt D. József Andrástól, melyet egy gumiabroncsba rejtve Ukrajnába akartak csempészni.

A rendőrök a nyíregyházi férfinál tartott házkutatás alkalmával további két zsák, közel 19 kg kábítószernek minősülő ipari mákőrleményt is lefoglaltak. A rendőrség a három férfit bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte és a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!