Nyíregyháza hírei

2014.04.07. 08:00

Megkérdeztük: Milyen érzés volt először szavazni?

a választások alatt arról faggattuk olvasóinkat, milyen érzés volt először szavazni.

a választások alatt arról faggattuk olvasóinkat, milyen érzés volt először szavazni. Antal Alexandra félénken lépett be és büszkén lépett ki a szavazófülkéből. – Meglepődtem, milyen sok párt szerepelt a papíron, sokukról még sosem hallottam. Nagyon jól esett a bizottsági tagok kedvessége, és az elnök dicsérete, gratulációja, amiért elmentem szavazni. Dely Péter így válaszolt: – Már jóval a választások előtt eldöntöttem, kire adom életem első voksát, így is tettem. Megfogott a szavazófülke varázsa, az, hogy két kis iksszel én is beleszólhatok a dolgok alakulásába. A tiszalöki Dankó Helga elmondta: percek alatt „leszavazott”, azt hitte, tovább fog tartani a kötelező adminisztráció. – Gyorsan és határozottan húztam be az ikszeket! – tette hozzá.

Bodnár Valentina sem lehetőségként, hanem állampolgári kötelességként tekintett a vasárnapi voksolásra, amelynek „megvolt a maga varázsa”. Fazekas Márk szerint minden fiatalnak tisztában kell(ene) lennie azzal, mennyire fontos a választás. – Minden szavazat számít, egy rövid séta és két iksz nem olyan nagy áldozat! Szabó Tamást két meglepetés is érte. – Túlságosan gazdag volt a felhozatal a szavazóíveken, idén viszont elmaradt az első szavazók megajándékozása, se toll, se emléklap... Persze, tudom, nem ez számít, de azért jól esett volna.

KM-PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!