Nyíregyháza hírei

2014.04.30. 09:28

Megkérdeztük: Ön látta előnyét annak, hogy uniós tagállam Magyarország?

Nyíregyháza - Gulyás Mária örült annak, hogy 2004-ben csatlakoztunk az unióhoz, de mint mondta, ő olyan nagy változást nem tapasztalt a hétköznapokban. – Nem tudnék a saját életemre levetítve sem pozitívumot, sem pedig negatívumot mondani.

Nyíregyháza - Gulyás Mária örült annak, hogy 2004-ben csatlakoztunk az unióhoz, de mint mondta, ő olyan nagy változást nem tapasztalt a hétköznapokban. – Nem tudnék a saját életemre levetítve sem pozitívumot, sem pedig negatívumot mondani.Tóth Lászlóné Nyírkátán él, rengeteg beruházás valósult meg ott uniós forrásból. – EU-s pályázat révén szépült meg az általános oskola és az óvoda, de a tájház is uniós fejlesztésből épülhetett fel.

Fekete Irén országos szinten sok pozitívumról tudna beszámolni, de a mindennapjait annyira nem rengette meg az, hogy uniós tagállam lettünk 2004-ben.

Hargitai László élesebben fogalmazott: inkább nettó befizetők vagyunk, mintsem haszonélvezői a tagságnak. – Beengedtük a multikat, ők pedig kitalicskázzák a hasznot az országból.

Kurucz Gábor talán a szabad munkavállalást értékeli az uniós alapjogok közül a legjobban, hiszen pályaválasztás előtt áll. – Bár először idehaza próbálnék meg elhelyezkedni, ám ha nem megy, irány külföld.

Majláth Kinga szerint könnyebb nyári munkát vállalnia külföldön azáltal, hogy tagjai vagyunk az EU-nak. – Szeretnék majd nyáron valahol külföldön dolgozni, tagállamként könnyebben kijuthatok a határainkon túlra.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!