Nyíregyháza hírei

2014.04.26. 12:38

Megkérdeztük: Önnek ki a kedvenc festője, melyik a kedvenc festménye?

Nyíregyháza - Nádasdi Mónika így válaszolt: – Engem még középiskolás koromban Szinyei Merse Pál Majális című festménye ragadott meg. A természetközelisége miatt szeretem, magam is nagy természetbarát vagyok.

Nyíregyháza - Nádasdi Mónika így válaszolt: – Engem még középiskolás koromban Szinyei Merse Pál Majális című festménye ragadott meg. A természetközelisége miatt szeretem, magam is nagy természetbarát vagyok. Siller Vivien évekig járt iskolai képző szakkörre, számára a saját alkotásai a legértékesebbek. – Van kedvenc színészem, zenészem, de festőm az nincs. Ami szép, az szép, mindegy, hogy amatőr vagy művész álmodja meg – mondta.

Balmaz Lászlóné a romantikusan realista magyar festő, Munkácsy Mihály munkáit kedveli. – A Krisztus trilógia, valamint a művész csendéletei és szalonképei is szemet gyönyörködtetőek – válaszolta a pedagógus.

– A dolgos mindennapokban az embernek se kedve, se ideje festményeket nézegetni, a lakberendezésnél sem elsődleges szempont, hogy milyen festmény lógjon a falon – felelete Kató Jánosné.

Lánya, Lukácsné Kató Judit számára a festőként is kiemelkedően teljesítő, nyíregyházi dr. Fábián Antal szülész-nőgyógyász főorvos kettős példakép. – Biztos vagyok benne, hogy egy festmény elkészítése is „nehéz szülés”, nagy odafigyelést és szakértelmet igényel – fogalmazott az édesanya.

Juhász Lászlóné elmondta: számára a férje volt a legkedveltebb festő, munkáira máig nagyon büszke.

KM-PI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!