Nyíregyháza hírei

2014.04.04. 07:52

Megkérdeztük: Téged mennyire érdekel a magyar történelem?

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, mennyire érdekli őket a történelem.

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, mennyire érdekli őket a történelem. Kállai Márk így válaszolt: – Általános iskolában jeles voltam történelemből, most szakközépiskolába járok, már nem ilyen jók a jegyeim ebből a tárgyból, de ez nem jelenti azt, hogy ne érdekelne, mikor mi történt hazánkkal és világunkkal. Olyan ez, mint egy nagy, hosszú „igaz mese”, tele cselekménnyel, fordulattal. Konyha Dávid néha úgy érzi, a történelem nem az ő asztala. – Rengeteg évszámot, helyszínt, történést kell(ene) a fejünkbe vésni. Amint megértjük, ki kivel harcolt vagy barátkozott, és mi miért történt, sokkal könnyebben emészthetővé válik a tananyag. Mikó Richárd utoljára 2 éve vett töri könyvet a kezébe, főleg a magyar történelmet tanulta nagy szorgalommal. – Ma már inkább a jelenem és a jövőm érdekel, és ezzel szerintem sok fiatal így van...

Pajkossy Ingrid elmondta: érdekli a történelem, nagyobb óraszámban kellene tanítani az iskolákban e tárgyat. – Sok múlik persze a pedagóguson is, nekünk remek tanárunk van, tartalmas és érdekes órákat tart. Benke Csilla és Tóth Anita már túl van az érettségin, mindketten felnőttápolónak tanulnak a Zay-ban. Mint mondták, ha érdekli őket egy-egy történelmünkkel kapcsolatos esemény, már nem a tankönyvekben, hanem az interneten néznek utána.

KM-PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!