Nyíregyháza hírei

2014.04.28. 17:59

Megnyílt a pénzügyi oktatóközpont első vidéki intézménye Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2014. április 28., hétfő (MTI) - Megkezdte működését az OTP Fáy András Alapítvány Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjának (O. K. Központ) első vidéki intézménye hétfőn Nyíregyházán.

Nyíregyháza, 2014. április 28., hétfő (MTI) - Megkezdte működését az OTP Fáy András Alapítvány Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjának (O. K. Központ) első vidéki intézménye hétfőn Nyíregyházán.

A megnyitóünnepségen Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketingvezetője elmondta: a budapesti O. K. Központ 2012 őszén nyitotta meg kapuit, és eddig csaknem tízezer diák vett részt a Közép-Európában egyedülálló, térítésmentes oktatási programján, amelynek keretében alapvető pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el a fiatalok. A tréningek egy része életkorra szabott, így mindenki a legbefogadhatóbb formában kapja meg azokat az alapismereteket, amelyek birtokában magabiztosan mozoghat majd a pénzügyek világában.

A nyíregyházi intézmény elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye iskolásait képzi, de a jövőben Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megye diákjaihoz is eljuttatják majd az ingyenes pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási oktatóprogramot.

Nagy Zoltán Péter hangsúlyozta: fontos cél, hogy az idén minél több vidéki, illetve határon túli fiatalhoz juttassák el az ismeretanyagot.

Barkó József, az OTP Bank északkelet-magyarországi régiójának vezetője elmondta: közösségi érdek, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű térségekben élő, kevesebb lehetőséggel rendelkező tanulók is részt vehessenek az O. K. Központ pénzügyi tudatosságot fejlesztő edukációs programjain.

Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője arról szólt, hogy a szabolcsi térségben, a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tavaly már bemutatták a programot. Az oktatási intézmény azóta az oktatóközpont egyik partneriskolája, és több más középiskolával együtt részt vett az alapítvány Könyvhullám akció elnevezésű könyvtárfejlesztési programjában is. Emellett az alapítvány nyári táborában szintén számos nyírségi diák vendégeskedett tavaly.

Az ügyvivő elmondta, hogy az O. K. Központ nyíregyházi intézményének működése új munkahelyeket is teremtett, öt pályakezdő fiatal kezdi meg a pénzügyi oktatást a térségben a hétfői nyitás után.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!