Nyíregyháza hírei

2014.04.05. 13:10

Megújulnak a temetők a megyeszékhelyen

Nyíregyháza - Öt év alatt, csaknem 200 millió forintból felújítják a temetőket Nyíregyházán. Megújul az Északi, a Borbányai, valamint a Hősök temetője, de a munkálatok érintik a sóstóhegyi, az orosi, a borbányai és a nagyszállási sírkertet is.

Nyíregyháza - Öt év alatt, csaknem 200 millió forintból felújítják a temetőket Nyíregyházán. Megújul az Északi, a Borbányai, valamint a Hősök temetője, de a munkálatok érintik a sóstóhegyi, az orosi, a borbányai és a nagyszállási sírkertet is.– Parkfelújítás, aszfaltozás és biztonságosabb elektromos hálózat kiépítése, többek között ezeket szeretnénk elvégezni – tájékoztatott Szekrényes András, a megyei temetkezési vállalat igazgatója.

A teljesség igénye nélkül néhány feladat: a Morgóban lévő 600 fa közül sok elöregedett, helyettük fiatal, előnevelt fákat szeretnének ültetni. A Borbányai temető 1,2 hektárral bővül, továbbá út- és kerítésépítés, vízvezeték hálózat korszerűsítése, fásítás és parcellázás is szerepel a tervekben és egy lélekharangot is elhelyeznek a sírkertben.

A középtávú fejlesztési program keretében az első világháború 100 éves évfordulóján időszerű lett egy komolyabb korszerűsítés a Hősök temetőjében.

– Csaknem kétszáz sírkövet újragyártunk, és ugyanennyit felújítunk. Megszépül a kerítés és a park is, továbbá egy díszkaput is szeretnénk felállítani – mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!