Nyíregyháza hírei

2014.04.16. 12:23

Nagyotmondás nélkül: Nyíregyházán a Háry János

Nyíregyháza – Tavaly az Operaház műsorára tűzte Kodály Zoltán népszerű művét, a Háry Jánost, amit 23 alkalommal adtunk elő és ami akkora élményt jelentett, hogy elhatároztam: a nyíregyházi közönséggel is szeretném megismertetni – mondta Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar művészeti vezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza – Tavaly az Operaház műsorára tűzte Kodály Zoltán népszerű művét, a Háry Jánost, amit 23 alkalommal adtunk elő és ami akkora élményt jelentett, hogy elhatároztam: a nyíregyházi közönséggel is szeretném megismertetni – mondta Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar művészeti vezetője szerdai sajtótájékoztatóján. – Ehhez itt minden együtt van: a szólóénekesek, a zeneiskola művésztanárai, különleges népi hangszerei és a fúvószenekar. Az egyórás produkció a Háry János keresztmetszete, közreműködik Kazár Ticiána, Szilágyi Szilárd – őket Tamás Attila kíséri zongorán –, a prózai részeket Illyés Péter olvassa fel, a Cantemus vegyeskart és fiúkórust Szabó Soma vezényli, mellettük a Vikár Sándor Zeneiskola tanárai járulnak hozzá az est sikeréhez. Tamás Attila, az utóbbi intézmény igazgatója azt mondta, ilyen nagyszabású koncertre még soha nem kaptak meghívást, de természetesen örülnek annak, hogy hangszeres és énekes tudással vehetnek részt az előadásban. A Háry Jánost április 26-án 18 órától a Kodály iskola hangversenytermében hallhatják az érdeklődők, jegyek a zeneiskolában és a helyszínen kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!