Nyíregyháza hírei

2014.04.10. 18:24

„Ne itt gyakorolgassanak!”

Nyíregyháza - Nem alakítható ki lakó-pihenő övezet ott, ahol közintézmény található.

Nyíregyháza - Nem alakítható ki lakó-pihenő övezet ott, ahol közintézmény található.

 – Közel egy éve, hogy a Fazekas János tér 1-7. szám előtt lévő zsákutcát az autóiskolák tanpályának használják, a tanuló vezetőket oda irányítják, hogy gyakorolják a vezetést. A zsákutca keleti oldalán, a téren homokozó, játszótér, kondipark, valamint az iskolához és az óvodához vezető út található, melynek két oldalán parkolókat alakítottak ki – írja levelében hűséges előfizetőnk, az Örökösföldön lakó Szécsi László.

– A tanuló vezetők miatt veszélyben vannak a parkoló autók, előfordultak már a gépkocsikon kisebb-nagyobb sérülések, tükörtörések. Arra lennék kíváncsi: miért nem hajlandóak kihelyezni a „lakóövezet” táblát az illetékesek az örökösföldi behajtók elejére? Az itteni tízemeletes házak is ugyanolyan lakóövezetnek számítanak, mint akár a Semmelweis utca vagy bármely lakónegyed. Sőt, mivel tízemeletes házakról van szó, még több utcán játszó gyermek, és erre közlekedő felnőtt van veszélyben, ez is amellett szól, hogy helyezzenek ki táblákat a bevezető utak elejére! – érvelt álláspontja mellett Szécsi László.

Lapunk érdeklődésére Dicső Péter, a Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. út- és közterület-kezelési csoportjának vezetője a lakossági felvetésre reagálva elmondta: a nyíregyházi önkormányzat tulajdonában lévő utak kezelője a NYÍRVV Nonprofit Kft., és az érvényben lévő jogszabályok alapján az út kezelőjének feladata a forgalmi rend kialakítása az adott útszakaszon.

Újratervezéssel elkerülhető

– A Fazekas János tér 1. szám mögötti, illetve a 24. szám előtti útszakasz azért nem került bele az örökösföldi városrészben korábban kialakított lakó-pihenő övezetbe, mert a téren lévő iskola, óvoda és bölcsőde megközelítését biztosítani kell. Az érvényben lévő törvényi előírások szerint pedig lakó-pihenő övezet nem alakítható ki ott, ahol közintézmény található!

– A NYÍRVV Nonprofit Kft. egyébként egyeztet a Közlekedési Felügyelőséggel arról, hogy az érintett szakaszokat lehetőség szerint a gépjárművezetés oktatása során kerüljék el – tette hozzá Dicső Péter.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!