Nyíregyháza hírei

2014.04.24. 08:20

Négy helyett két keréken a munkába

Nyíregyháza - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kerékpárosklubbal közösen 13. alkalommal indította útjára a kerékpározást népszerűsítő kampányát, mely április 22-én kezdődött és május 30-áig tart.

Nyíregyháza - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kerékpárosklubbal közösen 13. alkalommal indította útjára a kerékpározást népszerűsítő kampányát, mely április 22-én kezdődött és május 30-áig tart.

A kampányhoz újonnan csatlakozók száma évről évre nő, sokasodnak az úti célok is, legutóbb már több mint 2000 munkahelyről regisz­tráltak biciklisták, de oktatási intézmények is csatlakoztak. Ennek apropóján lapunk arról kérdezte a minisztériumot, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében regisztráltak-e az akcióra.

A BAM! kampány az elmúlt 7 évben bebizonyította: nem verseny, ahol nagy nyereményekért érdemes regisztrálni, hanem azért, hogy a résztvevők kifejezzék elhivatottságukat a környezet védelméért és egészségük megőrzéséért – írta válaszában a tárca kommunikációs főosztálya.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 2013 őszén csaknem 35 oktatási és közintézmény, vállalat munkavállalójától, hallgatójától érkezett regisztráció, többek között a Vasvári Pál Gimnázium, a Nyíregyházi Főiskola és a Start Kht. csatlakozott a kezdeményezéshez. A miértről is faggattuk az intézmények vezetőit.

– A Nyíregyházi Főiskola számos dolgozója jár kerékpárral munkába, s ugyancsak jelentős a bringázó hallgatók száma – mutatott rá Nagy Balázs, az intézmény sajtóreferense.

 A BAM! kampány célja, hogy minél többen üljenek kerékpárra, amikor dolgozni indulnak.– A Nyíregyházi Főiskola öt éve csatlakozott a Bringázz a munkába! kampányhoz. A résztvevőket elsősorban belső motiváció, a környezet védelme, az egészséges életmód és nem utolsósorban a közösségépítő célzat ösztönzi.

KM

További részletek a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország április 24-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!