Nyíregyháza hírei

2014.04.23. 13:50

Négyszeres bronzos záhonyi katasztrófavédők

Évek óta eredményesen szerepelnek a záhonyi középiskolások az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyeken.

Évek óta eredményesen szerepelnek a záhonyi középiskolások az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyeken.

Az elmúlt héten a Sóstói Erdei Tornapályán rendezték meg az idei versengés megyei döntőjét. A területi versenyek után az általános iskolások mezőnyében kilenc, a középiskolás korcsoportban négy tanoda csapata állt rajthoz. A versenyzők 14 változatos versenyfeladat megoldásán keresztül mérték össze felkészültségüket, ügyességüket, emellett önállóan értékelt erdészeti és közlekedésbiztonsági próbák teljesítésével tehettek szert értékes különdíjakra.

Végül az általános iskolások kategóriájában a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola versenyzői vitték el a pálmát (felkészítő tanár: Nagy Andrea), míg a középiskolások között ezúttal is a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium csapata (felkészítő tanár: Torma Tamás) szerezte meg az elsőséget, így mindkét korcsoportban a szatmári város diákjai képviselhetik megyénket az országos döntőben.

Új csapattal is szép sikerrel szerepelt a megyei döntőben a záhonyi Dr. Béres József Kollégium együttese (Aros Gábor, Együd Máté, Szlovák Dorottya, Szoták Zsolt), amely sorrendben negyedszer végzett a megyei verseny dobogójának harmadik fokán. A határvárosi diákok felkészítésében évek óta Varga Norbert tü. főhadnagy és Kaibás Andrásné referens végez eredményes munkát. A győztesek Csepely Zsigmond tü. ezredestől, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől vehették át a megérdemelt jutalmaikat.

- Tancsik Róbert -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!