Nyíregyháza hírei

2014.04.30. 07:30

Nem "kacsa" ez a mese

Nyíregyháza - Nem akármilyen látvány fogadta kedden délután a Kert utcán sétálgató dr. Kiss Csabát és kedvesét, hiszen a bokrok közül egy egész vadkacsa família bukkant elő a szemük láttára.

Nyíregyháza - Nem akármilyen látvány fogadta kedden délután a Kert utcán sétálgató dr. Kiss Csabát és kedvesét, hiszen a bokrok közül egy egész vadkacsa família bukkant elő a szemük láttára.– Amint megláttuk őket, gondolkodás nélkül egyből felkutattunk egy kosarat és a piciket – akik mint utóbb kiderült, épp tizenhárman vannak – összegyűjtöttük és letakartuk őket, hogy el ne tudjanak szabadulni – természetesen a saját biztonságuk érdekében, hiszen egy igen csak forgalmas és zajos környékről beszélünk – fogalmazott dr. Kiss Csaba, aki nem mellékesen a Hortobágyi Madárkórház egyik munkatársa, így nem kis szerencséjükre a lehető legjobb kezekbe kerültek a vad szárnyasok.

– Adódhat a kérdés, hogy mi a teendő ilyen esetben az apróságokkal. Nos, hiába vinnénk ki a piciket mondjuk a Bujtosi-tóhoz, mivel első látásra az anyjukat vésték be maguknak, így lehetetlenség lenne elszakítani őket egymástól, mert csak őt keresnék. A bonyodalom az egész történetben, hogy őt viszont nem egyszerű közel csalni a csupán egy-két napos fiókáihoz, mivel ahogy említettem, a parkoló autók és a járókelők jönnek-mennek, és a legkisebb zaj is megrémisztheti.

Több órája próbáljuk közel csalni a zaklatott anyakacsát, eddig sajnos sikertelenül, pedig jól látható, csendes és szabad területre helyeztük a kicsiket és minden erre botorkálót megkérünk, hogy a lehető leghalkabban haladjon el a környéken. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, várjuk a folytatást – így dr. Kiss Csaba.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!