Nyíregyháza hírei

2014.04.09. 08:12

Összesen tizenegy megyei képviselőnk lesz

Nyíregyháza - A választási törvény változása a parlament létszámára is hatással volt: a korábbi 386 helyett 199 képviselő alkotja az országgyűlést.

Nyíregyháza - A választási törvény változása a parlament létszámára is hatással volt: a korábbi 386 helyett 199 képviselő alkotja az országgyűlést. 106-an egyéni képviselőként lesznek jelen az új törvényhozásban, 93-an pedig országos listákról jutottak képviselői helyhez. Az országos listáról a Fidesz-KDNP színeiben 37-en, a Kormányváltók Szövetségét képviselve 28-an, a Jobbik listájáról 23-an, az LMP-jéről pedig 5-en kerültek be a törvényhozásba. Ennek megfelelően a jövőben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét a hat egyéni képviselő mellett öten képviselik: dr. Czomba Sándor Fidesz-listáról, dr. Apáti István és dr. Gyüre Csaba a Jobbik képviseletében, dr. Legény Zsolt és Tukacs István pedig az MSZP országos listájáról került be a parlamentbe.

Arról kérdeztük őket, milyen terveik vannak, hogyan szeretnék képviselni a megyében élők érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!