Nyíregyháza hírei

2014.04.23. 09:42

Régi ZIG-es hangok a májusi koncerten

Nyíregyháza - Annyira jól sikerült a báli fellépés, hogy a tagok elhatározták: koncertet adnak.

Nyíregyháza - Annyira jól sikerült a báli fellépés, hogy a tagok elhatározták: koncertet adnak.

Január végén tartották a Zrínyi Ilona Gimnázium jótékonysági bálját, Huszárné Kádár Ibolya igazgató pedig megkért bennünket, hogy teremtsünk ZIG Singers-es hangulatot – mesélte lapunknak dr. Bánhidiné Maróti Magdolna, az egykori együttes vezetője, énektanár.

Hatvanan a színpadon

– A régi tagok közül húszan jöttünk össze, és annyira jól sikerült a fellépés, hogy többekben megfogalmazódott: rendezhetnénk egy önálló koncertet.

A facebookon kezdtek el szervezkedni az egykori tagok és az elképzelésekből valóság lesz. Május 24-én 20 órától a bujtosi csarnokban lesz a koncert, amelyen hatvan énekes lép majd színpadra zenekari kísérettel. Mivel a ZIG Singert tagjai az ország különböző részein élnek és dolgoznak, nem egyszerű összehozni a próbákat, de szerencsére mindenki annyira lelkes, hogy ez sem okoz gondot, és a koncert előtt több alkalommal is össze tudunk jönni.

A szólamok külön-külön is gyakorolnak, de természetesen közös próbáink is lesznek, 23-án például az egész napot ennek szenteljük. Az előzenekar a Hang-Szín Tanoda lesz, a koncert repertoárja pedig az énekkar teljes, közel másfél évtizedes működését felöleli. Igyekeztem mindenki által jól ismert, igényes dalokat válogatni, így felcsendül a La Bamba, a Banán ballada, a Gotham City, a Like a Prayer, a Let the sunshine, a We are the world, lesz egy Rihanna-duett, de a közönség hallhatja a Soop soop song-ot és a napjainkban nagyon sokat játszott Happy feldolgozását is.

Érdekes a próbafolyamat, hiszen nemcsak a régi barátok és ismerősök találkoznak egymással, de új ismeretségek is köttetnek, hiszen a zenekar 14 évig működött, így teljesen természetes, hogy akik kezdetben voltak tagok, nem ismerik a későbbieket és fordítva. De ez sem jelent akadályt: már az első próbák alatt remekül összecsiszolódott a társaság, így biztos vagyok abban, hogy különleges zenei élményben lesz részük azoknak, akik május 24-én velünk töltik az estéjüket.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!