Nyíregyháza hírei

2014.04.11. 12:39

Richárd szereti, ami szilárd

Nyíregyháza - A Művészeti Szakközépiskola szobrász növendéke értő kezekkel formálja a pályáját.

Nyíregyháza - A Művészeti Szakközépiskola szobrász növendéke értő kezekkel formálja a pályáját. Az alkotó műve és a műkedvelő eggyé válik: kővé mered a látványtól. A fiatal tehetség kezeinek munkája sugallja: már most jó úton jár, és ha mélyíti a nyomsávot, még markánsabb egyénisége lehet a szobrászatnak. Németh Richárd szobrász szakosként társkiállító az Alvégesi Művelődési Házban. Az aktuális évszakra hajazva Tavaszvárók a tárlat címe, ami teljes mértékben összhangban van Háziné Szikora Éva festményeinek hangulatával.

– A szervezők részéről érkezett a felajánlás, hogy szeretnék-e kiállítani Évával, és én éltem a lehetőséggel. Megtisztelő volt a felkérés, és itt szeretném kiemelni, hogy ez egy kiállítás-sorozat első része, amiben „hivatásos” művészek mellé választanak ifjú tehetségeket. Egyébiránt nagyon kedves és aranyos mesterem van Németh Erika tanárnő személyében. Mindig is a kreativitást és a saját gondolatok megvalósítását ösztönözte. Ahogy tudott, mindenben támogatott, és segített bennünket időt és pénzt nem kímélve – a kiállítást illetően is. Amúgy az egész szobrászat arról szól, hogy ne egymást próbáljuk másolni, hanem saját magunkból egy olyan pluszt adni, ami mások számára befogadható.

KM-LTL

A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország április 12-ei számában vagy a www.kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!