Nyíregyháza hírei

2014.04.30. 13:29

Stégek és napozóterasz

Nyíregyháza - A nyári szünetre megújul a Sóstói tó körüli sétány: futópályát építenek és új pihenőhelyeket alakítanak ki.

Nyíregyháza - A nyári szünetre megújul a Sóstói tó körüli sétány: futópályát építenek és új pihenőhelyeket alakítanak ki.

Munkagépek zaja veri fel a Sóstói-tó környékének csendjét. Amiről egy évvel ezelőtt dönthettek a megyeszékhely lakói, azt másfél hónap múlva már használhatják is.

Egy rövid időutazás a helyszínbejárás előtt: tavaly nyáron a három lehetőség közül választhatták ki a nyíregyháziak, hogy milyen burkolatot kapjon a megújuló sétány. A többség úgy döntött, hogy térkő és futópálya borítsa a tó sétányrendszerét, kedden pedig már a munkásoké volt a terep, megkezdődött a kivitelezés.

Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdő komplex fejlesztésének projektvezetője térképen mutatja (ezt a helyszínen bárki megtekintheti), hogy az első körben melyik szakaszt zárták le a gyalogosforgalom elől. A tófürdő bejáratától indul, majd „T”-alakban az Igrice kempingig és a fürdő irányában építik ki a 2 méteres térköves gyalogsétányt és a 90 centis futópályát, a rekortánt.

– A tervek szerint ez május 20-áig elkészül, s ezt követően a tó keleti része is megújul mire vége lesz a tanévnek, azaz június közepére – mond határidőt Podlovics Roland.

Hatezer négyzetméter térkő

Nagy újdonság, hogy a régi hídig tartó kerítést, ami átláthatatlanná tette a két tavat, lebontják és egy kis öblöt alakítanak ki, ami szellőssé teszi a teret. Az utcabútorok – kandelláberek, szemetes szelencék és padok – is megújulnak, s a tó keleti partján az elhasználódott filagóriákat is kicserélik. De ezzel még nincs vége, hiszen új stégek, pihenőhelyek, és a sétány Igricénél lévő végénél mintegy 100 négyzetméteres napozóterasz várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat, Sóstó szerelmeseit.

A futópálya gumiburkolatának elhelyezését május végére tervezik a szakemberek. Ebben az időszakban fokozott figyelmet kérnek a lakosságtól, hiszen a lerakást követően négy napig a rekortánra nem lehet rálépni.

A csónakázó tó központi parkját sem kerüli el a megújulás szele. Itt a térkövezésen túl egy senior parkot is létrehoznak.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!