Nyíregyháza hírei

2014.04.17. 09:27

Tüntetés a bíróságnál

Nyíregyháza - Egy kisebb tüntetés fogadta csütörtök reggel mindazokat, akik Nyíregyházán a törvényszékre igyekeztek. A demonstráció résztvevői transzparenseket is szerettek volna kitenni bíróság épületére, de a biztonsági őrök figyelmeztették őket, hogy azt nem lehet.

Nyíregyháza - Egy kisebb tüntetés fogadta csütörtök reggel mindazokat, akik Nyíregyházán a törvényszékre igyekeztek. A demonstráció résztvevői transzparenseket is szerettek volna kitenni bíróság épületére, de a biztonsági őrök figyelmeztették őket, hogy azt nem lehet. A helyszínre rendőrök is érkeztek, akik felszólították az akció aktivistáit arra, hogy húzódjanak oldalra, hagyjanak szabad teret a bíróságra érkezőknek.

A tüntetés apropóját az adta, hogy Nyíregyházi Törvényszéken csütörtökön folytatódott az a per, amit a Társaság a Szabadságjogokért képviselői indítottak, mert megsérült személyiségjoguk az Érpatakon rendezett 2013. évi becsületnapi rendezvényen.

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere azt sérelmezte, hogy amíg a TASZ-aktivista jogainak sérülését mérlegeli a bíróság, addig a törvényszék nincs tekintettel az Érpataki Modell Országos Hálózat iránt érdeklődők jogaira, mert hiába kértek nagyobb tárgyalótermet, hogy minél többen beférhessenek, nem teljesült ez a kérésük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!