Nyíregyháza hírei

2014.04.06. 09:45

„Tessék mondani, csak egyet lehet beikszelni?”

Nyíregyháza - Reggel 9 órakor a több mint ezer választásra jogosult nyíregyházi lakos 10 százaléka már leadta támogató voksát a 44-es szavazókörben, a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban.

Nyíregyháza - Reggel 9 órakor a több mint ezer választásra jogosult nyíregyházi lakos 10 százaléka már leadta támogató voksát a 44-es szavazókörben, a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban. Sáfrányos Tamás, a szavazatszámláló bizottság elnöke érdeklődésünkre elmondta: az első szavazó, egy idős hölgy 6 óra 1 perckor adta le a voksát, eddig túlnyomóan idősek és középkorúak lépték át az egy napra szavazóteremmé alakított tanterem küszöbét.

– Egy hetvenes éveiben járó hölgy itt döbbent rá, hogy két éve lejárt a személyi igazolványa. Csalódottan vette tudomásul, hogy emiatt nem szavazhat. Egy járóbottal közlekedő idős asszony a szavazólap összehajtásában kért segítséget a szavazatszámláló bizottság tagjaitól. Volt olyan voksoló, aki csak az egyik szavazólapját borítékolta és dobta be az urnába, a másikat (üresen) a szavazófülkében hagyta, utóbbit természetesen érvénytelenítettük. Olyan választópolgár is akadt vasárnap reggel, aki megkérdezte tőlünk, hogy az egyes szavazólapokon csak egyetlen pártot, jelöltet lehet-e beikszelni... – mesélte Sáfrányos Tamás elnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!