Nyíregyháza hírei

2014.04.11. 08:22

Vallják: sok kicsi sokra mehet

Nyíregyháza - SMS: A választás nagy tanulsága, hogy nem számít az egyéni teljesítmény, csakis a pártlogó.

Nyíregyháza - SMS: A választás nagy tanulsága, hogy nem számít az egyéni teljesítmény, csakis a pártlogó. Szabolcs-szatmár-beregi kötődésű politikusok vezetik az SMS-t (Seres Mária Szövetségesei) és az ÖP-t (Összefogás Párt). Egyik sem lett parlamenti párt, ám lelkesedésük töretlen.

Esélyegyenlőtlenség

– Az SMS meglepetést szeretett volna okozni egy új hangvétellel, egy új stílussal. A választás végén aztán a legnagyobb meglepetés bennünket ért: nem rúghattunk labdába azok mellett, akikből milliók ábrándultak már ki az elmúlt 24 évben. És sajnos, most is otthon maradt 3,2 millió ember – állapította meg Seres Mária, a Seres Mária Szövetségesei szervezet alapítója, akit Mátraverebélyen értünk utol, ugyanis ott tölti be a polgármesteri tisztséget.

– Az internetes felületeken folytattunk kampányt saját kisfilmekkel. A hagyományos kampányelemeken kívül voltak újságjaink is, és sok száz akciónk, fórumunk. A sajtó érdeklődése sajnos minimális volt a teljes kampány időszakban. Az évek óta napi szinten a hírekben szereplő politikusok mellett az új szereplők nem jelenhettek meg. Nekünk 5 perc bemutatkozás járt a közszolgálati televízióban. Esélyegyenlőségről semmilyen téren nem beszélhetünk.

– A választás nagy tanulsága, hogy nem számít az egyéni teljesítmény, csakis a pártlogó. A sok kis pártban ott voltak azok a személyek, akiknek a jelölő szervezettől függetlenül sokkal jobb eredmény járt volna. És most nem SMS jelölteket említek.

Csak két példa: egyetlen űrhajósunk, Farkas Bertalan elindult az egyik szabolcsi körzetben, ott, ahol született, de leírni is szégyen, hogy mennyien szavaztak rá.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!