Nyíregyháza hírei

2014.04.04. 08:44

Végre elhúzzák az aszfaltcsíkot

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A legbalesetveszélyesebb útszakaszokon fejleszt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 25 milliárd forintból.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A legbalesetveszélyesebb útszakaszokon fejleszt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 25 milliárd forintból. A legveszélyesebb útszakaszokat korszerűsíti a Magyar Közút. Készülnek vízelvezető barázdák olyan helyeken, ahol a nagyobb esőzésekkor összegyűlt a csapadék, telepítenek különféle tájékoztatási eszközöket és térfigyelő kamerákat állítanak fel több helyen is.

Sokan fellélegezhetnek

A leginkább balesetveszélyes útszakaszokon fejleszt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Közlekedési Operatív Program keretében biztosított 25 milliárd forintból. Ez üdvözítő hír, mivel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is sok út szorul felújításra, ráadásul olvasóink gyakorta jelzik szerkesztőségünkben, hogy nem kis nehézségbe ütközik olykor a biztonságos közlekedésük.

Országos viszonylatban a gyorsforgalmi úthálózaton 13,5 milliárd forint, a kezelésükben lévő közutakon 11,4 milliárd forint áll rendelkezésre ebből a forrásból a közlekedés biztonságát szolgáló fejlesztésekre. A program végrehajtása tavaly ősszel kezdődött és 2015-ig tart.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!