Nyíregyháza hírei

2014.09.30. 14:37

Európában is példaértékű az Erzsébet-program

Nyíregyháza - A belföldi turizmus 4,5 százalékát, a balatoni üdültetés 13 százalékát az Erzsébet-program biztosította az elmúlt években.

Nyíregyháza - A belföldi turizmus 4,5 százalékát, a balatoni üdültetés 13 százalékát az Erzsébet-program biztosította az elmúlt években.

Talán a női keresztnevek közül az Erzsébet a legfelkapottabb a magyar mindennapokban. Programot, utalványt neveztek el róla, ezért aztán százezrek szimpatizálnak vele. Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke kedden Nyíregyházán rántotta le a leplet a „hölgyről”.

– Három éve indult az Erzsébet-program, amely alapjaiban változtatta meg a szociális üdültetési rendszert – fogalmazott a városháza Bencs termében. – Az eltelt idő alatt 400 ezren jutottak Magyarországon üdülési, pihenési lehetőséghez, ezen belül 100 ezer nagycsaládos és 180 ezer gyermek vett részt a szociális üdültetés valamilyen formájában. A fogyatékossággal élők közül is több ezren pihenhettek az Erzsébet-program keretében. Önkéntes a részvétel, viszont mindenképpen pályázni kell ahhoz, hogy a jogosult el tudjon jutni egy szálláshelyre vagy fürdőbe, de az elbírálás automatikus. A pályázatokhoz önerőt kérünk, figyelembe veszik a hátrányos helyzetűeket, akik jelképes összeggel pályázhatnak – említette Guller Zoltán, majd hozzáfűzte: – Az Európai Nagycsaládosok Szövetsége másfél hete elismerésben részesítette a magyar kormányt, mert megállapításuk szerint az a kontinensen a legtöbbet tette az elmúlt években a nagycsaládosokért.

KM–LTL

Bővebben a Kelet-Magyarország 2014. október 1-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!