Nyíregyháza hírei

2014.10.23. 17:07

Emlékezés az 58 évvel ezelőtt történtekre

Nyíregyháza - Ünnepi állománygyűlés, soron kívüli előléptetések és elismerések átadása a megyei igazgatóságon Október 23-a, a magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából.

Nyíregyháza - Ünnepi állománygyűlés, soron kívüli előléptetések és elismerések átadása a megyei igazgatóságon Október 23-a, a magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából.

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen 1956. november 11-én. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és benne a Nyíregyházán történt események ismertetése után, elismerések átadásával és soron kívüli előléptetésekkel folytatódott az ünnepi állománygyűlés szerda délelőtt a megyei igazgatóságon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója, Csepely Zsigmond tű. dandártábornok a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tevékenységének támogatása terén kifejtett munkája elismeréséül, karóra emléktárgyat adományozott Istenes Sándor nyá. pv. dandártábornoknak, volt megyei igazgatónak, valamint az igazgatóság és a megyei tűzoltószövetség együttműködése terén kifejtett munkája elismeréséül szintén karóra emléktárgyat adományozott Dombrády László nyá. tű. ezredesnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnökének.

Csepely Zsigmond tű. dandártábornok, megyei igazgató, a szolgálati feladatok példamutató teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó törzszászlóssá Bodnár József tű. zászlóst, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelőjét. Továbbá tűzoltó főtörzsőrmesterré léptette elő Péter Zoltán tű. törzsőrmestert, a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, tűzoltó törzsőrmesterré pedig Halász Béla tű. őrmestert, a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját, valamint Szász Tamás tű. őrmestert, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetőjét is.

Dombrády László nyá. tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke az önkéntes tűzoltó mozgalom terén nyújtott teljesítménye elismeréséül 30 éves szolgálati jelet adományozott Pirint Frigyesnek, a Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének, Mikita Györgynek, a Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjának, valamint ajándéktárgyat adományozott Kruppi István tű. alezredesnek, a megyei Főügyeleti Osztály vezetőjének.

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!