Nyíregyháza hírei

2014.12.30. 14:27

Visszatekintő - Kilenc rendelőt újítanak fel

Nyíregyháza - A Vay Ádám körúton 3, az Ungvár sétányon 6 felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő újul meg.

Nyíregyháza - A Vay Ádám körúton 3, az Ungvár sétányon 6 felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő újul meg.

– Hatvanmillió forintot fordíthat kilenc háziorvosi rendelő felújítására és korszerűsítésére a megyeszékhely önkormányzata – jelentette be január elején dr. Kovács Ferenc polgármester.

– Az alapellátás területén a felújításokban komoly lemaradást kell pótolnunk, a pályázattal azokat a rendelőket tudjuk felújítani, ahol a legnagyobb szükség van rá, s ezt az ÁNTSZ is jelezte, ha nem lépünk, a működtetésük válhatott volna kérdésessé – indokolta a polgármester, hogy miért a Vay Ádám körút 5–7. szám alatti 3, illetve az Ungvár sétány 35–37. szám alatt lévő 6 felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő újul meg. A beruházás célja, hogy a korszerűsítés és akadálymentesítés után a rendelők megfeleljenek a kor előírásainak.

Jobb körülmények

– A 120 ezer lakosú Nyíregyházán jelenleg 102 területi ellátási feladatot ellátó felnőtt-, gyermek- és fogorvosi praxis működik – számszerűsített Csikós Péter, a Nyíregyházi Alapellátási Igazgatóság vezetője. Az orvosoknak a város korábban támogatást nyújtott rendelők építéséhez, vásárlásához, és kedvezményesen biztosított telket is. Ennek eredményeként a rendelőknek mintegy harmada van önkormányzati tulajdonban, ezeket bérlik a háziorvosok.

Az igazgató kiemelte, a beruházás a védőnői szolgálatoknak is jobb körülményeket teremt, hiszen a megyeszékhelyen minden gyermekorvosi rendelőben működik védőnői szolgálat is.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!