Nyíregyháza hírei

2015.02.01. 11:35

Fellobban-e a segítségnyújtás lángja?

Nyíregyháza - A cégnek nincs lehetősége kicserélni Marika néni gáztűzhelyét.

Nyíregyháza - A cégnek nincs lehetősége kicserélni Marika néni gáztűzhelyét.

– Alig marad valami a kevéske nyugdíjamból, mire kifizetem a havi bérleti díjat, a rezsit és a közös költségeket, egyetlen kikapcsolódásom a tévénézés, ennyi „luxuskiadást” szerintem 78 évesen megengedhetek magamnak – mesélte szerkesztőségünkben járva az önkormányzati bérlakásban élő Molnár Andrásné.

Marika néni elmondta: gyümölcsöt, húst jóformán csak ünnepnapokon eszik, szívesen sütne ezt-azt, de nincs miből, s immár nincs is mivel.

– Négy évig a Csaló közi lakóház 2. emeletén laktam, szépen rendbe tettem a lakást, aztán egészségügyi okok miatt a földszintre kellett költöznöm. A lelakott állapotban lévő lakás felújítására már sem az erőmből, sem a pénzemből nem futotta. Tavaly decemberben beadtam a NyírVV-hez egy gáztűzhely­igénylést, mert a régi tönkrement. Januárban értesítettek, hogy a cégnek nincs anyagi forrása a kérésem teljesítésére. Hivatkoztak a törvényre is, miszerint én, a bérlő vagyok köteles gondoskodni a lakás berendezéseinek karbantartásáról, pótlásáról.

– Aláírom, hogy így van, mégis csalódott vagyok, hiszen én egy szépen rendbe hozott lakást hagytam magam mögött korábban, költözéskor nem szedtem fel a padlót, nem vertem le a csempéimet stb. Úgy érzem, ennyi segítséget megérdemeltem volna, gáztűzhely nélkül ugyanis nem tudok se főzni, se ételt melegíteni – panaszolta Molnár Andrásné.

KM-PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!