Nyíregyháza hírei

2015.02.02. 16:02

Pezsgő élet a civileknél

Nyíregyháza - Tisztújító közgyűlést tartott a Nyíregyházi Civil Fórum.

Nyíregyháza - Tisztújító közgyűlést tartott a Nyíregyházi Civil Fórum.

Tizenhat esztendeje, 1999-ben 27 szervezet összefogásával jött létre a Nyíregyházi Civil Fórum, amely decemberben 181 aktív taggal működött. Azzal a céllal alakult meg, hogy a megyeszékhely közigazgatási területére bejegyzett, aktívan működő civil szervezetek együttműködéséhez, közös érdekérvényesítő szerepéhez keretet adjon.

– Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság a Nyíregyházi Civil Fórum befogadó szervezeteként gondoskodik a fórum adminisztratív feladatairól (nyilvántartások vezetése, meghívók elkészítése, postázása, média értesítése), a fórum helyszíneinek megszervezéséről, a fórum munkáját segítő programok megvalósításáról – említette Petneházyné Bugán Magdolna elnök. Az elmúlt két évben aktív részt vállaltak az alábbi programok megszervezésében: NEA és más pályázati lehetőségek című konferencia, Nyugdíjas Ki Mit Tud?, Roma Ki Mit Tud?, Hello Nyíregyháza-civil udvar, Civil konferencia, Civil Karácsony a Kossuth téren, Városnap, Tirpák napok.

– A Nyíregyházi Civil Fórum kapcsolatot teremt az önkormányzat és a város civil élete között. Az önkormányzat belátást enged a bizottsági ülésekbe, ezáltal azt közvetíti, hogy együtt, közösen hoznak döntést a civilekkel – tette hozzá Petneházyné Bugán Magdolna.

A Nyíregyházi Civil Fórum pénteken tartotta tisztújító közgyűlését. Ez évtől az elnökséget, ügyvivőket és delegáltakat – önkormányzati választásokhoz igazítva – öt évente választja a fórum. Mind az elnök, alelnökök, ügyvivők és delegáltak személye olyan civil szervezet vezetői, akik aktív résztvevői a nyíregyházi civil életnek.

Nyíregyházi Civil Fórum

Elnök: Petneházyné Bugán Magdolna (Első Nyírségi Fejlesztési Társaság)

Alelnök: Tóth Miklós (Felső-Tisza Alapítvány), Deák Attila (Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.)

Ügyvivők: Eisert Lászlóné (Együtt veled Alapítvány), Skolnyikné Pócsi Ilona (Boldog Jövő Alapítvány), Csonka Ferenc (Fehérbot Sportegyesület), Cseh Sándor (RÉV Alapítvány)

Delegáltak: gazdasági és tulajdonosi bizottság – Szikszainé Kiss Edit (Gyermekmosoly Alapítvány), jogi és ügyrendi bizottság – Tóthné Nemes Csilla (Nagycsaládosok Országos Egyesülete), oktatási, kulturális és sport bizottság – Buzainé Hugyecz Erzsébet (Három Királyfi Nagycsaládos Egyesület), pénzügyi bizottság – Kovács László (FIX Egyesület),

szociális, egészségügyi bizottság – Virág Gyuláné (Nyugodt Életet Klub), városstratégiai és környezetvédelmi bizottság – Barzó Lászlóné (Kutyafája Közhasznú Egyesület)

KM-LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!