Nyíregyháza hírei

2015.04.29. 16:54

Öregdiákparti a Bánkiban

Nyíregyháza - Az ötletet tett követi: várják az egykori tanítványok jelentkezését.

Nyíregyháza - Az ötletet tett követi: várják az egykori tanítványok jelentkezését.Nagy fába vágták a fejszéjüket, de bíznak benne, hogy a hagyományteremtő céllal életre keltendő rendezvénynek visszhangos lesz a fogadtatása.

– A Bánki egy nagy múltú, 1960-tól a szakképzés élvonalába tartozó intézmény. Az eltelt 55 év alatt közel 10 ezer műszaki szakember végzett nálunk, akik a gazdasági szféra legkülönbözőbb területein és szintjein helyezkednek el – említette Leveleki Miklós, a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium intézményvezetője. Hozzátette: – Van közöttük olyan, aki saját vállalatát irányítja, multinacionális cég vezető mérnöke, van egyszerű autószerelő és esztergályos szakmunkás is. Az öregdiák találkozó ötlete abból fakadt, hogy ezt az óriási szellemi és kapcsolati tőkét felmérjük és kamatoztatjuk. Szeretnénk megerősíteni a végzett tanulóinkban is az iskolához kötődést, szeretnénk rendszeresebb kapcsolattartást ápolni. A találkozó jó alkalom a műszaki szakemberek közötti együttműködési lehetőség keresésére is.

- A Kossuth Gimnáziumot az épület miatt nagy múltú elődünknek tekintjük, ahonnan 1978-ban átköltöző nagyszerű tanári gárda alapozta meg iskolánk magas elvárás- és követelményrendszerét. A kerti partit természetesen a város legnagyobb és legszebb iskolai parkjában rendezzük, ahol sok vendég elfér. A rendezvényre várjuk olyan osztályok jelentkezését, akiknek elmaradtak az osztálytalálkozói, de egyéni jelentkezéseket is elfogadunk – közölte Leveleki Miklós.

Várják a rendszeresen visszalátogatókat, és azokat is, akik az érettségi óta vagy még soha nem jártak az épületben. A regisztráció alapján kihirdetik a legnépesebb évfolyamot, és megyei térképen követik, hogy honnan érkezett a tanulójuk. Minden egyéb információ az iskola honlapján (www.bankidonat.hu), „öregdiák találkozó” link alatt elérhető, és a tervezhetőség miatt május 8-ig fogadják a jelentkezéseket.

KM-LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!